Recenze ketonové diety KetoMix. Naše zkušenosti ze 4 týdenního hubnutí

0

Rychlé a bezstarostné hubnutí závisí na naší stravě. Pokud jste již zkoušeli omezit nezdravé potraviny, ale tukové polštáře ne a ne zmizet, je potřeba udělat další krok – začít se stravovat úplně jinak. Existují diety, které nahrazují běžnou stravu. Právě ta totiž v největší míře nedovoluje tělu pálit nechtěný tuk. Proteinová dieta KetoMix je navržena tak, aby tělo donutila hubnout hned od prvního dne. Díky recenzi pochopíte jednoduchý princip ketózy, a zároveň zjistíte, zda byste zvládli omezit klasický jídelníček na několik týdnů.

ZÁKLADNÍ INFORMACE O KETOMIX
Nejlevněji koupíteZDE
Naše zkušenosti28 denní hubnutí
Chci zhubnoutDo 5kgDo 10kgDo 15kgNad 15kg
Jak zhubnout s KetoMixNávod
Výhodné balíčkyOchutnávkovýDetoxikační
Kolik mám zhubnoutKalkulačka dietního plánu
AlternativyKetoDietChiaShake

Ketóza – vyřadíme sacharidy a zvýšíme příjem bílkovin

Princip keto diety je jednoduchý, avšak s běžnými potravinami těžko dosažitelný. Tělo ve stravě přijímá sacharidy pro okamžité doplnění energie. Sacharidy (cukry) obsahuje téměř každá potravina. Některé více, jiné skoro vůbec. Nejvíce je jich v ovoci, dále v zelenině a jsou i v mase. Toto jsou čerstvé potraviny. Úplně nejvíce sacharidů obsahují zpracované potraviny, polotovary, sladkosti a slazené vody. To je zároveň seznam potravin, kterým se člověk na keto dietě musí vyhnout.

Jelikož i zdravá strava obsahuje hodně sacharidů, tělo se hned tak nedostane do stavu ketózy – pálení tuků. Tuky a bílkovinami se totiž začne tělo pohánět až při velmi nízkém příjmu sacharidů. Aby se zabránilo úbytku svaloviny (bílkovin), je nutné zvýšit jejich přísun.

Keto dieta – proces pálení tuků a zachování svaloviny

Při dietě je důležité, aby mělo tělo dostatek živin pro svůj chod. Pokud bychom mu nedodali bílkoviny, ze kterých si bere energii, začalo by je ubírat ze svalů. I ztráta svaloviny se projeví na váze, ale je nežádoucí a tělo kvůli ní chřadne. Člověk je unavený a méně výkonný, ztrácí sílu a kondici. Úspěšná je dieta, při které se tuky pálí, ale tělo nepřichází o bílkoviny ve svalech. KetoMix tento poměr dodržuje, tělu dodává cenné bílkoviny a výrazně omezuje sacharidy. Při dodržení předepsaného jídelníčku dochází velmi rychle ke ketóze. Důsledkem je rychlý a výrazný úbytek na váze, který ale není nebezpečný. Tělo neztrácí potřebné látky.

ketomix hodnocení a zkušenosti
Zkušenosti jsou pozitivní. Zákazníci chválí chuť i sytost jídel

Složení proteinové diety KetoMix

KetoMix je bílkovinová keto dieta, takže základní surovinou jsou kvalitní bílkoviny ve velkém množství. Jde o směs syrovátkové a sójové bílkoviny. Dieta ale není jednostranná a jídla obsahují množství prospěšných a nezbytných látek.

Vitamíny A, B1, B3, B5, B6 a B12, E a K, železo, hořčík, mangan, selen, chrom, zinek měď, jod, molybden a probiotické bakterie, které chrání imunitu a udržují trávení v optimální kondici. Množství vlákniny zasytí na dlouhou dobu.

KetoMix je dietní výživový doplněk, který v plné míře krátkodobě nahrazuje pevnou stravu. Tělu nebude nic důležitého chybět.

omeleta KetoMix
V udržovací etapě diety se k pokrmům může přidat i nízkosacharidová zelenina, maso a sýry

KetoMix dělí jídelníčky na 4 druhy podle váhy, které se potřebujete zbavit

Před dietou je nutné se zamyslet, kolika kil se potřebujete zbavit. Bude stačit pouze pár centimetrů v pase nebo více? Porce jsou vyvinuty přesně na míru. Postavte se proto na váhu a zamyslete se, kolik kilo chcete zhubnout?

Jídelníček pro zhubnutí do 5 kg tuku

Jídelníček ženy kupují hlavně po zimě, kdy jen málokterá nepřibere pár kil. V sadě jsou jídla na 3 týdny – celkem 110 porcí KetoMix.

Jídelníček pro zhubnutí do 10 kg tuku

Jídelníček pro ženy, které již některou dietu absolvovaly, ale nepodařilo se jim zhubnout kvůli nesprávnému jídelníčku. Balíček jídel na 4 týdny obsahuje 150 porcí KetoMix.

Jídelníček pro zhubnutí do 15 kg tuku

Jídelníček pro ženy, které potřebují výrazně zhubnout. Dieta se dělí na 2 etapy a trvá 9 týdnů. Intenzivní etapa trvá 3 týdny výhradně s jídly KetoMix. Udržovací etapa trvá dalších 6 týdnů, kde se kombinují jídla KetoMix spolu se zdravými a nízkosacharidovými potravinami.

Jídelníček pro zhubnutí nad 15 kg tuku

Jídelníček pro ženy, které se dlouhodobě potýkají s výrazně vyšší váhou a stále nedokážou zhubnout. Výrobce uvádí i zkušenosti žen, které shodily až 30 kg tuku. Tento dietní plán zabere 14 týdnů. V intenzivní etapě se 5 týdnů konzumují pouze jídla KetoMix. Udržovací etapa zabere dalších 9 týdnů.

Takto dlouhou dietu nedoporučujeme ženám, které trápí pouze pár kilogramů. Nezapomínejte, že před začátkem diety jste si stanovili váhu, na kterou se potřebujete dostat. Když jí dosáhnete, dejte si od KetoMix přestávku a zaměřte se hlavně na zdravý jídelníček s nízkým obsahem sacharidů.

polievka KetoMix
Polévky jsou chutné, vyvážené a vydatné. Mohou se dochutit kořením a bylinkami
recenze KetoMix
Pozitivní je i fakt, že pro hubnutí není nutný intenzivní pohyb. Jistě by ale neuškodil

Budu konzumovat pouze jídla KetoMix?

Součástí keto diety je v udržovací fázi i zelenina a libové maso. Absolutně nevhodné je sladké ovoce, sladké nápoje a přílohy (brambory, pečivo, rýže, obilniny). Tělo však malé množství sacharidů potřebuje pro mozek. Pro příjem tohoto množství stačí povolené potraviny. Mozek totiž spotřebovává hlavně sacharidy a bez nich fungovat nedokáže. Kvůli tomu by měl být denní příjem sacharidů do 50 g denně. Složení KetoMix a skladba jídelníčku jsou vyměřeny tak, abyste toto množství dodrželi, ale nepřesáhli.

VÍTE, ŽE: pokud neodoláte a během diety přijmete nad limit sacharidů, ketóza se naruší a musí se znovu ,,navodit“? Keto dieta si tak vyžádá i vaši silnou vůli.
 proteinová kaše s čokoládouvou příchutí
Oblíbenou součástí keto diety jsou kaše. Zaženou chutě na sladké, a přitom podporují hubnutí

Užívání KetoMix – poctivě 5x denně a bez hřešení

Celá dieta se skládá z intenzivní části, kdy denně sníte 5 jídel KetoMix. Než si tělo zvykne na tento jídelníček, můžete pociťovat hlad. Tehdy ale nesmíte ,,zhřešit“ a jíst zakázaná jídla. Klidně můžete přidat ještě jeden pokrm denně. Tělo si však časem zvykne a postačí mu předepsaný jídelníček.

Výběr jídel KetoMix:

  • Polévky – zeleninová, gulášová, sýrová
  • Kaše – čokoládová, banánovo-jablečná
  • Omelety – zeleninová, sýrová
  • Nápoje – 7 příchutí

V udržovací části se konzumují pouze 3 jídla KetoMix denně spolu se 2 porcemi zdravých jídel. Tehdy jsou povoleny:

  • Zelenina, kromě sladkých druhů (žádná mrkev, petržel, brambory a batáty, dýně)
  • Listové saláty
  • Libové maso – kuřecí, telecí, čisté vepřové a hovězí, netučné ryby a mořské plody
  • Výrobky ze sóji, tofu
  • Vejce
  • Houby
  • Ořechy a semena
  • V omezené míře kysané mléčné výrobky
zkušenosti s ketomix dietou
Mnohá hodnocení chuti KetoMix jsou pozitivní, což se o všech keto dietách tvrdit nedá

KetoMix on-line poradna

Na facebookovém profilu KetoMix vám ochotně poradí s výpočtem optimální váhy, kterou potřebujete ztratit, s nastavením jídelníčku a výběrem vhodného balíčku jídel. Klidně se zeptejte na vše, co vás zajímá. Zásady správného stravování nebo zdravotní problémy? Poradna odpovídá rychle a na všechno.

Zkušenosti s KetoMix, výhody a nevýhody

Na KetoMix najdete desítky pozitivních ohlasů. Uživatelky jsou spokojeny s rychlostí hubnutí, což je na výrobku zcela nejdůležitější. Za pochvalu stojí i rychlost dodání a zákaznický servis. Výrobce upozorňuje na případné negativní účinky, které mohou nastat. Jde však o ojedinělé případy a zákaznice mají ve většině pozitivní ohlasy. Upozornit je ale potřeba na případnou mírnou únavu, bolest hlavy nebo žaludku.

Recenze na heureka.sk
Na Heurece bylo v době psaní recenze 115 ověřených recenzí. Z toho bylo 108 pozitivních. 94% zákazníků podle dotazníku spokojenosti doporučuje KetoMix

Dobrý den, dietu jsem si koupila a jsem bohužel jedna z těch, kterým vůbec nechutná. Ve všech jídlech je taková divná pachuť. U koktejlů to trošku přebijí příchutě, ale například čokoládovou kaši vůbec nemohu. Polévky sním jedině, když si do nich přidám zeleninu, například špenát, houby atd. U omelet je to stejné, bez přídavku zeleniny se to nedá sníst. Takže všem doporučuji koupit si nejdříve malý vzorek a když zjistíte, že vám jídla chutnají, tak si pak kupte celou dietu.

Zdroj: Klára

Začínám třetí týden. Za 10 dní jsem zhubla 5 kg, pas 6 cm, samozřejmě se po dietě nevrátím ke starým návykům. Budu pokračovat v nízkosacharidové dietě. Předtím jsem cvičila, musela přijímat sacharidy a žádné zázraky se neděly. KetoMix mě nastartoval, konečně existuje něco, co pomůže zhubnout, tedy doufám, ještě bych ráda shodila dalších 5 kg.

Zdroj: daimon

TIP: Máte vlastní zkušenosti s KetoMix dietou? Neváhejte se s nimi podělit v komentářích pod článkem. Budeme rádi za jakýkoliv komentář. A aby to nebylo pouze o zkušenostech jiných, připravili jsme pro vás reálné 4 týdenní case study hubnutí s touto dietou. Zjistěte, zda vůbec nebo kolik kilogramů se podařilo Tatianě zhubnout.
  • Hubnutí už po 3 dnech!
  • Rychlé navození ketózy
  • Kompletní jídelníček bez nutnosti nakupovat jiné potraviny
  • 4 stupně hubnutí – od ztráty 5 kg až po 30 kg
  • Variabilita jídel – jídelníček není jednostranný
  • Výborná chuť oproti podobným výrobkům
  • Bez pocitů hladu a chutí na sladké
  • Jednoduchá a rychlá příprava
  • Úspora času na nakupování a vaření
  • Stravování doma, v práci i na cestách
  • Slevy na větší balení
  • Příjem sacharidů během diety naruší stav ketózy – pálení tuku
  • Pár případů nežádoucích účinků v začátcích diety
  • Pár zákaznic hlásilo delší dobu dodání kvůli velkému zájmu
  • Pro někoho zvláštní chuť jídel
  • Zatím bez doplňků jako fit-tyčinky, slané snacky a podobně (plánují se do budoucna)
infografika proč si vybrat ketomix
Hlavní výhody KetoMix

Alternativní diety na principu ketózy, bílkovin a nízkosacharidových potravin

V posledním období jsou keto diety stále populárnější. Není tedy překvapením, že na trhu jsou i jiní prodejci dietních balíčků na stejném principu. Pokud byste chtěli zjistit více o konkurenci KetoMix, tak vám doporučuji přečíst si naši recenzi KetoDiet nebo recenzi KetoFit či Prodietix.

Často kladené otázky

Vybrali jsme několik otázek, které zákaznice nejvíce zajímají. Odpovědi na všechny otázky najdete ZDE.

Za jak dlouho navodím ketózu a začnu pálit tuky?
Běžně se tělo dostane do ketózy po 2 – 4 dnech. Nepřijímejte však žádné sacharidy. Museli byste začít znovu.

Jak dlouho trvá doručení balíku?
4 pracovní dny.

Je dieta vhodná i pro muže?
Ano, je. Ale doporučujeme poradit se o vhodném dávkování. Muži přibírají a hubnou jinak než ženy. Klikněte a nechte vzkaz prodejci.

Kolik porcí denně zkonzumuji?
V hubnoucí fázi 5 porcí KetoMix denně, v udržovací fázi 3 porce KetoMix a 2 porce zdravého nízkosacharidového jídla.

Musím se při dietě hýbat a sportovat?
Omezení sacharidů skutečně pálí tuky, takže pohyb není nezbytný. Každopádně díky sportu dokážete hubnutí výrazně urychlit.

Obsahuje KetoMix nějaké umělé a nevhodné látky?
Ne, pokrmy obsahují pouze syntetické vitamíny, které se běžně přidávají do kvalitních doplňků stravy.

Trpím nemocemi. Mohu KetoMix užívat?
Užívání KetoMix konzultujte s lékařem, pokud trpíte závažnou chronickou chorobou nebo máte nad 65 let. Jinak je užívání bezpečné.

S jinými dietami jsem nezhubla. Proč bych při této měla?

Keto dieta je postavena na biochemických procesech těla, které nelze obejít. Naše organismy jsou tak nastaveny, ať se nám to líbí nebo ne. Nestalo se, že by některý z klientů nezhubnul, pokud poctivě dietu dodržoval.

proteinové nápoje KetoMix
Nápoje si pohodlně vezmete s sebou a zalijete v práci, škole nebo na výletě

Pohodlné a rychlé hubnutí s KetoMix

Tělo a ukládání tuků je u každého člověka stejné a každý stejně reaguje i na omezení sacharidů spolu se zvýšeným příjmem bílkovin. KetoMix tak účinně ,,programuje“ tělo, aby se v rychlém čase zbavilo tukových zásob. Pamatujte, že vše sladké je během keto diety zakázáno. S pevnou vůlí získáte tělo, po jakém toužíte.

CASE STUDY: 4 týdenní hubnutí s KetoMix

Během Black Friday, kdy měl prodejce opravdu výhodné slevy, jsme se rozhodli zakoupit si 4 týdenní balíček nízkosacharidových jídel, abychom vám mohli referovat naše reálné zkušenosti a účinky keto diety KetoMix. Do hubnutí se pustila Tatiana, které nyní předáváme slovo.

Kdo bude hubnout, současný stav + plán a cíle

Ahoj, na úvod se vám představím. Jmenuji se Tatiana, je mi 32 let a jsem matka dvou rozkošných dcer (5 a 10 let). Dietu jsem dosud nikdy nedržela, ale asi jako každá žena, i já pořád řeším svou postavu. Dvě těhotenství na mně zanechaly určité změny. Před prvním porodem se moje váha pohybovala okolo 62 kg, nyní při výšce 167 cm vážím 77,4 kg. Na internetu jsem si prošla mnoho stránek s dietami a nejvíce mě oslovila keto dieta, hlavně kvůli tomu, že jde o dietu bez hladovění. Mezi několika prodejci keto diet jsem si vybrala KetoMix.

Moje postava před hubnutím
Moje postava před hubnutím
Já na váze
Já na váze

Hned na začátku se mi zdálo, že je těch informací hodně a celé mi to přišlo trochu komplikované. Nevěděla jsem přesně, jak mám postupovat. Hodně mi ale pomohl krátký návod, který prodejce zpracoval na svém webu. Podle BMI kalkulačky mi vyšlo, že mám lehkou nadváhu. Na základě této informace jsem si vybrala dietní plán na 4 týdny (1+3). S keto stravováním začínám 3.1.2020 a končit bych měla 30.1.2020. Doufám, že se mi během této doby podaří zhubnout cca 8-10 kg. Celou tu dobu se s vámi budu dělit o mé pocity a dojmy z této diety, takže pokud chcete, můžete sledovat, jak se mi daří.

BMI podle KetoMix kalkulačky
BMI podle KetoMix kalkulačky
Doporučený dietní balíček jídel
Doporučený dietní balíček jídel

Pokud byste se mě chtěli na něco zeptat, můžete tak učinit v komentářích pod článkem. Držte mi palce 🙂

28 denní hubnutí s KetoMix

  1. den: Pátek 03.01.2020

Ahoj, takže první den je za mnou. Dodržování 3 hodinového odstupu mi zatím dělá problém, protože nejsem naučená jíst pravidelně. Momentálně stále sleduji hodinky, jestli už je čas na další jídlo. Dnes jsem stihla pouze 4 jídla a hodně zeleniny. Všechna jídla mi chutnala, neměla jsem s nimi větší problém. Jediné, co mě na konci dne překvapilo, byl nesmírný pocit sucha v ústech, takže alespoň pitný režim dodržen 🙂

Snídaně: Vanilkový koktejl, jelikož nemusím chuť mléka a tady jsem ji dost cítila, tak to nebyl můj šálek kávy. 3*

Svačina: Rajčatová polévka, zatím mě nenapadlo nic, co bych do ní přidala, aby byla chuť jiná, takže jsem ji pouze trochu osolila. 1*

Oběd: Podle manuálu (ten, co mi přišel automaticky k objednávce) jsem si udělala pečené lívance z banánovo-jablečné kaše. Super chuť, vřele doporučuji. Měla jsem pocit, že jím něco z domácí kuchyně. 5*

Svačina: Tu jsem nestíhala, takže to bylo pouze hodně zeleniny (ledový salát, okurka, paprika a čínské zelí).

Večeře: Udělala jsem si narychlo zeleninovou omeletu + další zeleninu, abych splnila denní limit 0,5 kg. Omeleta byla jako domácí, dokonce chutnala i manželovi. 5*

2. den: Sobota 04.01.2020

Druhý den mi uběhl dost rychle, možná právě proto, že stále přemýšlím nad tím co a kdy jíst. Jsem mile překvapena, co všechno se dá z KetoMix produktů připravit, i porce jídel jsou zatím dostačující. Stálý pocit žízně mě nutí pít víc a víc. Jedna pozitivní věc pro tento den je, že dorazila další zásilka z KetoMix a já si mohu vychutnat kávu oslazenou čekankovým sirupem. Je opravdu dobrý a srovnatelný s cukrem.

KetoMix produkty
Dodatečná objednávka Ketomix produktů ke 4 týdennímu balíčku

Snídaně: Proteinový koktejl s příchutí lesní směs. Dala jsem si méně příchutě, byl sladký akorát a chutnal mi více než vanilkový. 4*

Svačina: Zeleninová polévka, kterou jsem si trochu dochutila orestovaným pórkem, fazolovými lusky a brokolicí. 4*

Oběd: Proteinové palačinky, ty jsem si připravila podle návodu na obalu a dochutila skořicí a vanilkovou příchutí. 5*

Svačina: Proteinová tyčinka. Toto bylo první jídlo, které jsem musela sníst násilím. Sladká byla sice akorát, ale na mě příliš umělá chuť. Další si dám, až když opravdu nebude nic jiného na výběr. 1*

Večeře: Zeleninový salát + dressing + houstička. 5*

3. den: Neděle 05.01.2020

Dnes se cítím opravdu skvěle, jsem plná energie. Držte palce, aby to tak i zůstalo. Konečně ustoupil pocit sucha v ústech, na druhé straně si musím dávat pozor, abych dost pila. Dnes jsem si na oběd udělala rýži. Je potřeba ji spotřebovat do 2 dnů, takže zítra bude opět rýže. Chuťově připomíná spíše těstoviny a při otevření dost zapáchá.

Snídaně: Jahodový koktejl. Ten je srovnatelný s příchutí lesní směs, takže za mě dobré. 4*

Svačina: Sýrová polévka. Tu jsem si dochutila osmaženým pórkem a špenátem, do kterého jsem pak přimíchala polévku podle návodu. 4*

Oběd: Podusila jsem si žampiony spolu s kapustou na malém množství vody a jako přílohu jsem si k tomu dala rýži.

Dušená kapusta se žampiony a konjakovou rýží
Dušená kapusta se žampiony a konjakovou rýží

Svačina: Čokoládová proteinová kaše. Ta mi zatím chutnala asi nejvíce ze sladkých KetoMix produktů. 5*

Večeře: Zůstala mi ještě 1 houstička z předešlého dne, tak jsem ji doplnila pouze zeleninou, abych splnila denní limit.

4. den: Pondělí 06.01.2020

Takže pokračuji již 4. den v první fázi keto diety KetoMix. Žádné projevy ,,keto chřipky“ se u mě neprojevují, pořád se cítím dobře. Jen jsem dnes trochu bez energie a skoro celý den jsem proležela. Přicházejí na mě chutě, takovým rohlíkem s máslem bych nepohrdla. Závidím mým dětem 🙂

Snídaně: Vanilkový koktejl

Svačina: Dušená kapusta s rýží

Oběd: Dušená cuketa s rýží

Svačina: Proteinové chipsy. Rychlý způsob, jak nahradit jídlo, když nestíháte. Ty se stanou součástí mé kabelky. 4*

Večeře: Pizza, kterou jsem si připravila podle návodu z manuálu, který jsem dostala při objednávce. Opět něco, co pěkně vonělo po bytě a připomínalo to ,,normální“ jídlo. 5*

Pizza
Zdravá pizza v mém podání. Vypadá chutně, že? 🙂

5. den: Úterý 07.01.2020

Od rána jsem plná energie. Sice mi KetoMix jídla chutnají, ale mám problém jíst každé 3 hodiny. Jídlo mi už leze nahoru krkem, protože se necítím hladová. Porce se mi zdají velké. Dnes jsem to už nevydržela a postavila se na váhu. Po 5 dnech diety jsem zhubla 2,8 kg z mé původní váhy. Momentálně jsem nadšená 🙂

Snídaně: Čokoládový koktejl

Svačina: Proteinové palačinky

Oběd: Zeleninová polévka, do které jsem přidala pórek, houby a špenát.

Svačina: Čokoládová kaše

Večeře: Cuketové placky připravené podle návodu z manuálu. Dala jsem si k nim ještě salát. 5*

Cuketové placky se zeleninovým salátem
Cuketové placky se zeleninovým salátem

6. den: Středa 08.01.2020

Teda, tak dnes je to masakr. Sice se cítím dobře, ale nic jiného než proteinový koktejl a zeleninu do sebe nedám. Jsem nafouknutá a mám pocit plného žaludku. Z představy jídla mě až mrazí. Odrazilo se to na energii, neumím si představit být v takovém stavu v práci.

7. den: Čtvrtek 09.01.2020

Takže dnes je to poslední den v první fázi diety. Už se těším na maso. To mi chybělo nejvíce během celého prvního týdne. Na váze jsem lehčí o 3,2 kg.

8. den: Pátek 10.01.2020

Dnes je to 8. den diety a přecházím do druhé fáze. Pomalu jsem najela na domácí stravu. Moje chuťové pohárky se můžou zbláznit. Takže pokračujeme v dietním plánu.

9. den: Sobota 11.01.2020

Vše pokračuje jak má. Pocit hladu jsem ani po 9 dnech nepocítila.

10. den: Neděle 12.01.2020

Asi krize, nevyplatilo se mi postavit se na váhu. Od posledního vážení ani gram dolů. Jdu dál a doufám, že po nástupu do práce se to znovu rozběhne.

zeleninový salát, proteinové žemličky, pikantní česnekový dressing
Příklad jednoho jídla, které si často připravuji: Proteinová houstička a zeleninový salát, který výborně dochutí pikantní česnekový dressing

11. den: Pondělí 13.01.2020

Připravila jsem si jídlo na celý den. Myslela jsem, že bude složitější si v práci připravit něco chutného. První volba padla na proteinový pudink, který krásně voní. Připravila jsem si ho den předtím, protože musí odstát v lednici.

12. den: Úterý 14.01.2020

Dnes pouze to, že i přes vytížení v práci mám stále dostatek energie.

13. den: Středa 15.01.2020

Vše už je v zaběhlých kolejích. Už se nemusím kontrolovat každé 3 hodiny, kdy mám jíst, tělo to už samo vyžaduje.

14. den: Čtvrtek 16.01.2020

Dnes jsou to už 2 týdny, co jsem na keto dietě. Po posledním vážení jsem se bála na váhu postavit. Zhubla jsem další 1 kg. K dnešnímu dni mám méně o 4,2 kg. Něco ubylo i v cm.

15. den: Pátek 17.01.2020

Ráno mi dělá problém něco sníst. Vstávám v pět a než nachystám děti, tak to trvá. Ještěže jsou v nabídce proteinové koktejly, ty jsou nenáročné na přípravu.

Proteinový koktejl, shaker
Proteinový koktejl je jednoduchý na přípravu. Dělám si ho vždy na snídani

16. den: Sobota 18.01.2020

Úplně vyčerpaná po celém týdnu v práci. Celý den jsem proležela na gauči u televize. A ještě k tomu jsem dnes poprvé zhřešila kouskem pizzy.

17. den: Neděle 19.01.2020

Dnes opět úplný relax.

18. den: Pondělí 20.01.2020

Dnes jsem měla náročný den v práci. Jíst jsem sice stíhala, ale energie prudce klesla. Večer jsem se sotva doplazila do postele. Další prohřešek: dvě hranolky 🙂

19. den: Úterý 21.01.2020

Sice jsem ovoce nejedla ani před dietou, ale dnes mi moc chybělo. Alespoň, že je v nabídce jablečno-banánová kaše. Ta mi chutná jako dětská výživa.

20. den: Středa 22.01.2020

Pomalu mi končí 3. týden, tak jsem moc zvědavá, jak to dopadne, až se zítra postavím na váhu. Držte palce.

21. den: Čtvrtek 23.01.2020

Dnes proběhlo pro mě úspěšné vážení. Další centimetry ubyly a dohromady jsem lehčí o 5,6 kg. Za mě úplná bomba.

22. den: Pátek 24.01.2020

Takže mám před sebou poslední týden.

23. den: Sobota 25.01.2020

Dnes jsem vynechala jedno jídlo. Nebyla jsem hladová, práce kolem bytu a už to bylo.

24. den: Neděle 26.01.2020

Dělala jsem pokus s pudinkem. Kokosové a makové muffiny. Za mě jsou mnohem lepší než samotný pudink. Ze 3 porcí mi vyšlo 12 ks muffinů, takže 4 ks na jedno jídlo. Nezdá se to, ale měla jsem co dělat sníst takovou porci.

Kokosové a makové muffiny
Kokosové a makové muffiny vytvořené pomocí proteinového pudinku

25. den: Pondělí 27.01.2020

Pracovní den v plném proudu. Chystání jídla den dopředu je pro mě čím dál náročnější. Vždy mám chuť na něco jiného než si nachystám.

26. den: Úterý 28.01.2020

Běžný pracovní den.

27. den: Středa 29.01.2020

Pomalu, ale jistě se blížím do finále.

28. den: Čtvrtek 30.01.2020

4 týdny uběhly, ani nevím jak. Moje poslední vážení proběhlo úspěšně. Z váhy 77,4 kg jsem se dostala na váhu 70 kg. Zhubla jsem 7,4 kg. Jsem spokojená.

váha, vážení, hubnutí
Moje váha po 28 dnech stravování pomocí keto diety KetoMix

Ukončení diety: moje výsledky po jednotlivých týdnech

Myslím, že tyto údaje budou zajímat každého, kdo se rozhodl přečíst si case study mého hubnutí.

PRŮBĚH HUBNUTÍ PO JEDNOTLIVÝCH TÝDNECH
Váha
[kg]
Pas
[cm]
Boky
[cm]
Hrudník
[cm]
Stehno
[cm]
Ruka
[cm]
Bmi
Počáteční stav77,4108106100643227,61
Po 1. týdnu74,2107105100623126,53
Po 2. týdnu73,210410498603126,18
Po 3. týdnu71,810010398583125,82
Po 4. týdnu70,09810298573025,1
Moje postava po 28 dnech keto diety
Moje postava po 28 dnech keto diety

Zkušenosti a dojmy z jednotlivých KetoMix jídel

V následující části vám napíšu pár řádků o jednotlivých KetoMix produktech, které jsem během diety konzumovala. Berte je prosím pouze jako moje osobní dojmy. Jak se říká, kolik lidí, tolik chutí.

Moje hodnocení: 5*: velmi chutnalo, 0*: nechutnalo

Proteinové koktejly

Ve své nabídce jsem měla proteinové koktejly s příchutěmi vanilka, čokoláda, lesní směs a jahoda. Nejvíce mi chutnaly ovocné příchutě (4*). Ideální pro rychlou snídani. Ve vanilkovém jsem cítila mléko, a protože ho nepiji, byl pro mě nejméně vhodný (3*). Tuto příchuť jsem používala raději do palačinek.

Proteinové koktejly KetoMix
Proteinové koktejly KetoMix

Proteinové polévky

Zeleninová polévka: Na trošku oleje jsem si opekla cibuli a kmín, zalila vodou a přidala pár zelených fazolek a brokolici. Když zelenina změkla, přidala jsem jednu odměrku zeleninové polévky. Chuť byla super, vůbec jsem necítila práškovou chuť. 4*

Sýrová polévka: Na oleji jsem si opekla česnek a pórek nakrájený na proužky. Zalila vodou a přidala trochu špenátu. Když se vše uvařilo, tak jsem tam přidala jednu odměrku sýrové polévky. Chuť mě překvapila, nebylo potřeba vůbec dochucovat. 4*

Sýrová polévka
Sýrová polévka

Rajčatová polévka: Sníst se sice dala, ale s velkým sebezapřením. Neuměla jsem ji pořádně dochutit, ani zelenina v ní nepomáhala. Stále měla práškovou chuť a mně osobně nechutnala. 1*

Proteinové houstičky

Připravila jsem je podle návodu, na 30 g prášku 15-20 ml vody. Udělala jsem si najednou 5 dávek, takže ostatní šly do mrazáku. Těsto bylo lepkavé, ale po upečení krásně nadýchané a křupavé. 5*

Konjaková rýže a konjakové těstoviny

Zarazilo mě, že 300 g, tedy 3 porce, byly v jednom sáčku v nálevu a nebylo to rozděleno na tři jednotlivé porce. Problém by to samozřejmě nebyl, jenže po otevření bylo potřeba rýži i těstoviny spotřebovat do dvou dnů. Po otevření sáčku s nálevem dost zapáchaly, ale po propláchnutí se zápach vytratil. Samotná chuť produktů byla fajn. 4*

konjacová rýže, konjacové těstoviny
Konjakové těstoviny a konjaková rýže

Proteinové palačinky

Chuťově velmi dobré. Dají se snadno dochutit příchutí od koktejlu nebo kakaem, případně skořicí. Přidávala jsem si k nim malé množství nízkotučného tvarohu ochuceného čekankovým sirupem. Jelikož jsem sladkých pokrmů měla dost, tak jsem zbytek balení používala do cuketových placek místo omelety. Palačinkový prášek je bez chuti, je vhodný na sladko i na slano. 5*

Proteinová kaše

Na výběr jsem měla 2 příchutě, banánovo-jablečnou a čokoládovou. Obě jsou chuťově super, perfektně ochucené a podle mě bez práškové příchutě. Dají se snadno připravit na svačinu. Běžně se připravují způsobem: 170-200 ml vody na jednu odměrku kaše, ale já jsem si někdy dala i více vody a vypila to jako koktejl. 5*

banánovo-jablková kaše
Banánovo-jablečná kaše patřila mezi moje nejoblíbenější KetoMix jídla

Proteinová omeleta

Možnost využití je velmi rozsáhlá. Od obyčejné omelety přes pizzu, placky, knedlíky nebo jako míchaná vejce. Opravdu mnoho možností. V nabídce jsou dvě varianty, zeleninová a sýrová. Mně chutnaly obě stejně, žádný rozdíl v chuti jsem nepoznala. Opravdu dobré. 5*

RECEPT na knedlík z omelety: 2 odměrky (na dvě jídla) sýrové omelety nebo palačinek, 1 zarovnaná čajová lžička kypřícího prášku, voda od oka, já jsem dala i petrželku a nakonec sníh z jednoho bílku. Těsto dáme do vymazaných hrnků a na tři minuty do mikrovlnky. Hotovo 🙂
Výroba knedlíků
Příprava knedlíků ze sýrové omelety

Proteinové tyčinky

Proteinové tyčinky jsem ve svém 4 týdenním balíčku neměla. Spolu s jinými KetoMix produkty jsem si je dodatečně během diety dokoupila. V nabídce e-shopu jsou s vanilkovou a čokoládovou příchutí. Já jsem měla vanilkové. Ale z mého pohledu chuťově nic moc. Po snědení mi zůstala v ústech nepříjemná chuť, kterou jsem musela zapíjet vodou. Jediné plus mají, že se dají dát do kabelky a sníst podle potřeby. 1*

proteinové tyčinky
Na proteinových tyčinkách s vanilkovou příchutí jsem si nepochutnala. Kdo ví, zda by mi ty s čokoládovou příchutí chutnaly více

Proteinový pudink

Jeho příprava je podle mě špatně napsaná. Pudink je potřeba dělat ve 150 ml horké vody a po vychlazení dát do lednice. Vůně mě mile překvapila a moc jsem se na něj těšila, dokud jsem ho neochutnala. Dal se sníst pouze s velkým sebezapřením. Pro mě chuťově srovnatelný s rajčatovou polévkou. 1*

Moje krátké postřehy a doporučení

Pár mých postřehů a doporučení. Snad vám nějaká informace pomůže při rozhodování, zda zkusit KetoMix dietu, nebo pomůže během ní.

  • cena keto diety KetoMix není vysoká (je srovnatelná s konkurenčními společnostmi), když si to porovnáte s domácí přípravou 5 jídel denně a s časem stráveným při jejich přípravě a při nákupu potravin. Na druhou stranu je ale potřeba počítat i s dodatečnou cenou za zeleninu, kterou je potřeba také konzumovat.
  • KetoMix dieta se nedoporučuje na dlouhodobé užívání, má vás spíše naučit zdravě a pravidelně se stravovat a přitom dosáhnout požadované váhy
  • relativně vysoká cena má ,,výhodu“ v tom, že když už do této diety zainvestujete, tak vás to nutí ji dodržovat
  • dietní jídla KetoMix jsou vhodná pro obě pohlaví, 18+
  • zhubnete i bez sportování (ačkoliv se doporučuje aerobní sport) a hlavně bez hladovění
  • dávejte si pozor, ketózu, a tudíž hubnutí, vám může narušit i jedna přislazená káva nebo jablko. Pak vám bude opět trvat zhruba dva až tři dny, než začnete znovu hubnout.
  • pokud při jídle často vymýšlíte a jen tak leccos nesníte, tak si raději na začátek kupte menší balíček, protože ne všem tato jídla chutnají – v tom případě doporučuji ochutnávkový balíček, případně balíček na 1 týden
  • pokud více jíte, tak vám doporučuji alespoň týden před dietou sledovat, kolik jíte a začít to pomaličku omezovat, aby byl přechod na dietu jednodušší a aby to pro tělo nebyl až tak velký šok
  • jídla jsou podle mě trochu o zvyku a hodně záleží, jak si je připravíte/ochutíte 
  • před začátkem diety si udělejte dostatečné zásoby povolených potravin
  • začátek diety si dobře načasujte, abyste se zbytečně hned v 1. fázi nedostali do ,,hříšných“ situací (Vánoce, oslavy, dovolená atd…)
  • začněte hubnout spolu s kamarádkou, abyste se mohly vzájemně podporovat a ať v tom nejste sama

Pozitiva a negativa z mého pohledu

Plusy a mínusy KetoMix diety už byly zmíněny v první obecné části tohoto článku. Přesto nějaké přidávám i já.

  • rychlá příprava jídel
  • široká nabídka jídel (ať sladkého nebo slaného)
  • chuť na sladké už nemám, dokonce už vypiji kávu bez cukru
  • vůbec jsem nehladověla
  • pokud máte rodinu, tak je dost náročné vařit i pro ně

Závěrečné hodnocení

Jsem nadšená! Sice se mi nepodařilo zhubnout, jak jsem na začátku plánovala, ale i tak mohu říci, že jsem ke svému cíli blíž než před 28 dny. Po celou dobu diety jsem hlad nepocítila, jídla mě dokonale zasytila. Jen během 1. fáze diety mi chyběla chuť masa, což se ale vyřešilo nástupem do 2. fáze. Naučila jsem se pravidelně jíst a dokonce i snídat. S tím jsem dlouho bojovala už před nástupem na dietu.

Za mě je většina jídel chuťově dobrých a KetoMix dietu určitě doporučuji, i přes některá jídla, která mi nechutnala (pudink a rajčatová polévka). Celou dietu jsem zvládla bez větších problémů, neměla jsem ani ,,keto chřipku“. Nyní už ,,jen“ pokročit v nastartovaném směru. Stále plánuji pokračovat za splněním svého cíle – dostat se pod hodnotu 68 kg, abych měla optimální BMI.

V krátkosti napsáno, pokud opravdu sníte pouze to, co máte, tak se výsledek určitě dostaví. Hubnutí zdar 🙂

 

Článek je volným překladem z originálu zveřejněného na https://www.vyzivovo.sk/ketomix/

[Celkem: 0   Průměr: 0/5]
PŘEHLED RECENZE
Spokojenost s výsledkem
10
Cena
8
Chuť produktů
8
Rozmanitost jídel
8,5
Online poradenství
10

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..