DOPLŇKY STRAVY ZDARMA |
---|
▶️ ▶️ Nejprodávanější omega-3 zdarma a ještě lepší! ◀️ ◀️ |
▶️ ▶️ Přípravek pro zdravé klouby zdarma na 30 dní ◀️ ◀️ |
▶️ ▶️ Podpora mužnosti - měsíční balení zdarma ◀️ ◀️ |
▶️ ▶️ Zdarma přírodní doplněk pro udržení zdravé prostaty ◀️ ◀️ |
▶️ ▶️ Vyzkoušejte zdarma prémiový vápník z mořských řas ◀️ ◀️ |
▶️ ▶️ Podpora zdravé hladiny cholesterolu zdarma na 30 dní ◀️ ◀️ |
▶️ ▶️ Kolagen 2. typu na klouby zdarma ◀️ ◀️ |
Zeleninové saláty patří k létu stejně tak jako osvěžující limonáda, zmrzlina či exotické pochoutky. Na rozdíl od jiných pokrmů jsou zeleninové saláty nejenom chutné, ale také zdravé. Slouží jako zdroj blahodárných vitamínů a celého spektra minerálních látek. Jsou bohaté na cenné antioxidanty. Prospívají také díky obsahu vlákniny.
Zeleninový salát zvládne připravit každý. Chce to jen nakrájet trochu zeleniny, posolit, případně okořenit, zakapat olejem nebo zalít vinným octem. A salát je hotový! Jde to ale i jinak. My vám přinášíme recepty na vskutku originální saláty. Představíme vám úžasné kombinace chutí, které by vás možná nenapadly, ale určitě stojí za vyzkoušení.
Obsah článku:
- 1 Ideální letní pokrm
- 1.1 RECEPT: pikantní ředkvičkový salát s medem a sezamovými semínky
- 1.2 RECEPT: capresse salát s uzeným lososem
- 1.3
- 1.4 RECEPT: barevný salát s červenou řepou, špenátem a grepem
- 1.5 RECEPT: zelný salát s ananasem a zázvorem
- 1.6
- 1.7 RECEPT: svěží květákový salát s mátou
- 1.8 RECEPT: pikantní kedlubnový salát s koriandrem a rozinkami
- 1.9 RECEPT: gurmánský salát ze zelených fazolek s vejci a tymiánem
- 1.10 RECEPT: ostrý jablečný salát s chilli
- 2 8 NEJOBLÍBENĚJŠÍCH DETOXIKAČNÍCH RECEPTŮ A JÍDELNÍČKŮ
Ideální letní pokrm
Zeleninové saláty nabízejí nespočet variací na mnoho způsobů. Jsou lehké, snadno stravitelné, přitom skýtají cenné mikronutrienty a dodávají organismu vitalitu. Jeví se tak jako ideální letní pokrm. Saláty odlehčí jídelníček, ale dají se obohatit také o ingredience, které z nich udělají plnohodnotné hlavní jídlo. Výživová poradkyně Mgr. Zuzana Douchová na serveru Vím, co jím například doporučuje k zelenině přidat bílkoviny – nízkotučné mléčné výrobky, také bílé maso, ryby, vajíčka, tofu nebo luštěniny./1/
JAK ZHUBNOUT | |
---|---|
S keto dietou zaručeně zhubnete, jelikož je postavena na biochemických procesech v organismu (viz video). Důležité je, abyste pořád byli ve stavu ketózy. Nenechte se odradit cenou balíčků, vyjde vás to mnohem levněji než opakované kupování neúčinných produktů. Zjistěte, kolik potřebujete zhubnout a přečtěte si návod, jak začít. | |
Prodejci keto diety | Mix & Slim – KetoMix – ChiaShake – KetoDiet |
Chci zhubnout | Do 5kg – Do 10kg – Do 15kg – Nad 15kg |
Jídla na hubnutí | Dietní snídaně – Dietní oběd – Dietní dezerty – Dietní těstovinová jídla – Low carb pečivo |
Krabičková dieta | Zdravé stravování – Chytrý jídelníček |
Zkušenosti s keto dietou | 28 denní deník hubnutí |
Výživovo na hubnutí doporučuje keto dietu. Pokud ale z různých příčin chcete dát přednost práškům, tak vězte, že prášky na hubnutí mají pouze podpůrný efekt a neudělají to za vás. Účinné mohou být pouze v kombinaci s vyváženým jídelníčkem a pravidelným pohybem. | |
Přípravky na hubnutí | Blokátor hladu – Dietní těstoviny – Pilulky na hubnutí – Nízkokalorické sladidlo – Spalovač tuků – Sirupy bez cukru – Káva a čaj na hubnutí – Nízkokalorické dresinky |
Příprava salátů je velmi snadná. Zeleninové saláty navíc dávají prostor fantazii a umožňují přípravu v mnoha různých variacích, stačí třeba jen změnit poměr ingrediencí nebo vyzkoušet nové typy zálivek. Zeleninový salát tak můžeme mít na stole každý letní den a každý den může být jiný.
A tady už jsou naše recepty na zeleninové saláty v netradičním pojetí.
V našich receptech najdete zeleninu všech barev, chutí a vůní, oživenou mnohdy originálními ingrediencemi a doladěnou zajímavými dochucovadly. V receptech navíc využijete některé z těch nejúčinnějších detoxikačních potravin.
RECEPT: pikantní ředkvičkový salát s medem a sezamovými semínky
Ingredience
cca 250 g ředkviček, hlávka ledového salátu, paprika, cibule; 3 lžíce vinného octa, lžička medu a lžička hořčice na zálivku; pepř, sůl, svazek zelené pažitky a sezamová semínka na dozdobení
Příprava
Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, salát nakrájíme na proužky, papriku a cibuli na kostečky.
Smícháme vinný ocet, med a hořčici, zálivku pak využijeme na zeleninovou směs.
Salát dochutíme solí a pepřem, nakonec ho posypeme nasekanou zelenou pažitkou a sezamovými semínky.
RECEPT: capresse salát s uzeným lososem
Ingredience
150 g mozzarelly, 3 velká rajčata, plátky uzeného lososa, svazek zelené bazalky, 2 lžíce olivového oleje, zelené a černé olivy na dozdobení
Příprava
Plátky rajčat, mozzarelly a lososa vyskládáme střídavě na sebe na talíř.
Salát pak zalijeme olivovým olejem, posypeme nasekanou bazalkou a na kroužky nakrájenými olivami.
RECEPT: barevný salát s červenou řepou, špenátem a grepem
Ingredience
červená řepa, zelené lístky špenátu, příp. rukola, klíčky vojtěšky nebo mungo fazolek, olivový či jiný panenský olej, pepř a sůl na dochucení, mandle na ozdobu
Příprava
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Zelené listy špenátu a rukoly omyjeme a natrháme. Grep oloupeme, měsíčky grepu zbavíme blanky a roztrháme je na menší kousky.
Řepu, zelené listy a kousky grepu smícháme dohromady.
Salát necháme uležet, pak ho podáváme posypaný klíčky, zakapaný olivovým olejem a případně posypaný najemno nasekanými mandlemi.
RECEPT: zelný salát s ananasem a zázvorem
Ingredience
hlávka zelí, 2 mrkve, červená cibule, ananas, čerstvý zázvor; 3 lžíce vinného octa, 1 lžíci sojové omáčky, lžička medu, lžička sezamového oleje, 3 lžičky citronové šťávy na zálivku; sůl a zlatá sezamová semínka na dozdobení
Příprava
Zelí nasekáme na drobné nudličky, přidáme k němu očištěnou, na nudličky nastrouhanou mrkev, najemno nasekanou cibulku a na kostky nakrájený ananas. Vše promícháme.
Z vinného octa, sojové omáčky, medu, sezamového oleje, citronové šťávy, špetky soli a cca lžíce nastrouhaného zázvoru připravíme zálivku. Všechny ingredience zálivky důkladně promícháme, abychom zálivkou polili směs zeleniny a ananasu.
Před podáváním salát dozdobíme sezamovými semínky.
RECEPT: svěží květákový salát s mátou
Ingredience
menší hlávka květáku, 2 rajčata, okurek, menší cibulka, 3 snítky máty a zelená petrželka, cca 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, římský kmín, pepř a sůl
Příprava
Očištěný květák použijeme buď přímo syrový, nebo ho nejprve mírně povaříme. Využijeme ho nasekaný na drobné kousky (lze využít mixer).
Květák promícháme společně s nasekanými rajčaty, kousky okurky a nadrobno nakrájenou cibulkou. Zeleninu doplníme o nasekanou mátu a petrželku, osolíme, opepříme, okořeníme římskými kmínem.
Salát nakonec zalijeme citronovou šťávou a zakapeme olivovým olejem.
RECEPT: pikantní kedlubnový salát s koriandrem a rozinkami
Ingredience
velká kedlubna, 2 mrkve, menší červená cibule, hlávka ledového salátu (případně zelí), zelené lístky koriandru, hrst rozinek, lžíce kysané smetany, lžíce jablečného octa, lžíce cukru, sůl
Příprava
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na proužky, na proužky nakrájíme i ledový salát (zelí) a očištěnou mrkev. K zelenině přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vše důkladně promícháme.
Ze smetany, jablečného octa, nasekaného koriandru, cukru a soli připravíme zálivku. Tu pak promícháme spolu se zeleninou. Salát před podáváním posypeme rozinkami.
RECEPT: gurmánský salát ze zelených fazolek s vejci a tymiánem
Ingredience
500 g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené), 5 vajec, 3 menší cibule, 3 polévkové lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, tymián v množství dle chuti (nejlépe čerstvý, příp. sušený), sůl, pepř
Příprava
Fazolové lusky očistíme, odstraníme špičky a nestravitelná vlákna. Povaříme je cca 15 min. ve slané vodě. Vejce uvaříme natvrdo a poté rozkrájíme na osminky. Cibuli rozkrájíme na tenké kroužky. Tymián nasekáme najemno.
Na talíř klademe fazolky, vejce a cibulové kroužky, posypeme tymiánem a zalijeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Salát dle chuti osolíme a opepříme.
RECEPT: ostrý jablečný salát s chilli
Ingredience
1 velké jablko (nejlépe zelené), stonek celeru, 250 ml zakysané smetany, lžíce jablečného octa, pažitka, chilli koření, pepř a sůl, chilli paprička (pro milovníky ostrých jídel)
Příprava
Jablko nakrájejte na kostky, stejně tak stonky celeru. Kostky jablka a celeru rozmíchejte v dresingu ze smetany, jablečného octa, nasekané pažitky, chilli, pepře a soli.
Pokud salát doplňujete o chilli papričku, jemně ji nasekejte a zamíchejte do směsi, bez semínek.
8 NEJOBLÍBENĚJŠÍCH DETOXIKAČNÍCH RECEPTŮ A JÍDELNÍČKŮ
Po samostatných detoxikačních surovinách a potravinách se podíváme na ty nejsilnější detoxikační recepty a doporučené jídelníčky. Těchto 8 zaujalo čtenáře nejvíce, takže se určitě inspirujte a podpořte přirozenou detoxikaci.